Jessica Falk

Jessica Falk

Livet & Musiken

I den här bloggen vill jag dela med mig av mitt vardagliga liv, mitt musikskapande och om hur mitt liv format mig, slagit ner mig och samtidigt gjort mig starkare när jag tagit mig igenom olika svårigheter.

Jag hoppas att du vill följa med i min vardag och kanske vill du dela med dig av din =)
/ Kram Jess

Livets frågor

NY BLOGG!Posted by Jessica Tue, October 25, 2016 13:53:48

Tänk vad många frågor vi människor ställer oss själva under ett liv.

Ska det vara så här? Mår jag bra? Gör jag rätt? Kunde jag gjort annorlunda? Vad ska jag göra? Trivs jag? Är det mitt fel? Är jag lycklig? Vem gör mig lycklig?

På det sista finns bara ett svar:
Bara Du själv kan göra Dig lycklig genom att sköta om dig och se till att du mår så bra som möjligt.

När du är lycklig och mår bra så gör din omgivning också det.
Om du inte älskar dig själv så kommer du ha svårt att släppa in någon nära dig. Du kommer kanske ha svårt för att se lycka och framgång hos andra vilket leder till att ditt fokus är mer på andra än i utveckling och kärlek till dig själv. Det kan också bli en livslång bitterhet. Hur väljer Du att leva ditt liv?

I Sverige får vi inte tro att vi är någon..
Varför då?
Alla vi ÄR någon och alla vi ÄR bra på något. Varför får inte det synas? Det finns en plats för alla anser jag. Mångfald berikar. Vi är så rädda för konkurrens istället för att se möjligheterna i det.
Gör DIN grej. På DITT sätt!

Rädslan över att dö är så stor att vi knappt vågar leva. En hel del tror att de är odödliga ett tag också...

Inte förrän något händer kommer vi förhoppningsvis att stanna upp för att värdera livet och göra bra saker för oss resten av tiden. Ibland är det försent.

Det är många som ångrar mycket på sin dödsbädd. De ångrar att de inte levde. Jag har mött några.
Varje gång har jag tänkt: Aldrig ska jag ångra mitt liv.
Jag ångrar faktiskt ingenting även om jag så klart är nyfiken på resten.
Ibland kan jag känna att jag drabbats extra hårt. Samtidigt så vill jag ändå inte vara utan dessa upplevelser för de har gjort mig till den jag är idag. Känner faktiskt tacksamhet över det för i och med det svåra har jag sett till att verkligen leva däremellan.

Allt som kommer till oss, gott som ont, utvecklar oss människor som vi kan använda oss av framåt. Det är svårt att se det så ibland men det är verkligen så att det som inte DÖDAR en, gör en STARKARE.

Jag väljer att se ljuset och jag väljer att leva livet där jag befinner mig numera, kanske mer än någonsin.
Jag väljer också de platser och människor som jag vill ha omkring mig för att må bra.

Det är så lätt för dig att säga, får jag ofta höra. Lätt, haha... Inte direkt. Det är medvetna val jag gör för att må bra.
Testa gärna att gå i mina kängor en dag eller två.

Du är så stark Jessica, jag hade aldrig klarat det du gått igenom, får jag ofta som kommentar. Stark? Jag? Tänker jag oftast. Visst får jag väl lov att hålla med delvis.
Men vad betyder egentligen att vara stark? Helt olika för oss alla tror jag.

Är jag stark när jag inte gråter öppet? Eller är det för att jag ser sminkad och "fräsch" ut? (Thank God for make up) Eller är det för att jag är närvarande i varje känsla och handling och står för det? Är det för att jag lever livet och älskar det?

Ibland har man kanske inget val än att "skotta" vidare. Eller jo, man har 2 val - att ge upp eller att fortsätta livet på den nya stigen, som kanske blev en annan än den man först tänkte. Det behöver inte blir dåligt för det. Man får tänka om lite...

Livet ska levas till slutet, oavsett hur vi drabbas.

Den här sommaren gav mig helt nya perspektiv på livet - igen.
Jag stod helt plötsligt öga mot öga med döden. Det var på håret att jag överlevde. På ett sätt helt oväntat men ändå inte.
Det mötet förändrade mycket.
Mer om det ska jag berätta lite längre fram när jag själv landat i det mer. Jag ber Er att INTE spekulera i och med detta. Viskleken är jag helt allergisk emot...

Rockys och vår historia, som jag berättar om i min nya föreläsning "Konsten att le när livet rasar", blir bara än mer trovärdig efter sommarens upplevelse.
Jag känner mig som en överlevare med stark livsglöd.

Mitt och vårt livs största utmaning pågår just nu och även den kommer jag att bemästra på bästa sätt, på mitt sätt.

När jag vågar leva livet som det är i medvind, svårighet och vågar vara i varje känsla fullt ut och stå för den jag är - DÅ känner jag mig stark.

Bry dig inte så mycket om vad andra tycker att du ska göra.

Kom ihåg:
Det är DITT liv och DIN RESA.
INGEN har rätten att ta det ifrån dig.

Med värme
Jessica  • Comments(0)//blog.jessicafalk.com/#post20

Sundsvalls Nyheter

NY BLOGG!Posted by Jessica Mon, October 10, 2016 22:01:42
Så tacksam över att Sundsvalls Nyheter ringde och ville uppmärksamma nya föreläsningen och det budskap vi vill förmedla som familj, anhörig och för att öka kunskapen och förståelsen kring hur en lätt skallskada/hjärnskada/hjärnskakning kan te sig. Att det som inte syns, faktiskt finns.

Visst Du att 70 000 svenskar varje år drabbas av hjärnskador eller hjärnsjukdomar. 400 av dom är barn. Det pratas inte ofta om detta. Många rycker på axlarna när de fått en hjärnskakning. Inte många känner till att 20% får bestående men resten av framtiden med bla. hjärntrötthet.

Forskning visar på att de som drabbats av ett hjärntrauma och blir misstrodda och ifrågasatta, utsätts för högre risk att drabbas av men för livet än de som får rätt förståelse och stöd. Ett barn som drabbas SKA inte bli ifrågasatt, utan få stöd och kärlek för att orka ta till sig rehabilitering och för att orka ta sig tillbaka i livet.

Imorgon ska jag åka till Söderhamn och ge denna nya föreläsning där jag sjunger mina låtar som kommit till under de här 4 åren.  • Comments(0)//blog.jessicafalk.com/#post19

Reflektion

NY BLOGG!Posted by Jessica Mon, October 10, 2016 21:53:20

😃
❤️
Det är svårt att beskriva känslan när jag gör den här föreläsningen som handlar om vår familjs resa och kamp under 4 år, där jag sjunger låtarna jag skrivit under denna tid av kämpande.

Det är omtumlande, energigivande, utmattande, glädjefyllt och framför allt känns det meningsfullt att kunna bidra med ökad kunskap, förståelse och sprida hopp så att människor vågar fråga och prata om det som inte syns på utsidan - att drabbas av en hjärnskada/skallskada/hjärnskakning.

400 barn drabbas varje år av skallskador/hjärnsjukdomar i Sverige.
Inte många vet att 20% får bestående men av hjärnskakning. Få vet vad hjärntrötthet är.
Det kan drabba vem som helst, när som helst.

Vår förhoppning är att skapa förståelse hos skolkommuner om hur viktigt det är att samarbeta med föräldrar, elev, vård, FK, socialtjänst för att skapa de bästa förutsättningarna för barn som drabbats av en förvärvad hjärnskada.

Man kan inte kunna allt, men det är viktigt att våga ta hjälp så att det blir bra i slutänden för barnet.

Musiken har hela tiden varit vårt driv och läkningskraft. De starkaste låtarna har jag skrivit när det varit som svårast.

Tack alla underbara människor som kom ikväll och tack för alla goa kramar, pepp och kärlek! Det värmer gott ska ni veta.

Världens bästa team är vi Patrik och jag.

😍
😃Mysigt att få jobba tillsammans för en god sak.
Vi försöker gör allt för att göra världen och livet lite lättare för någon som kämpar i mörkret därute. Om vi kan hjälpa nån varje dag så hjälper det oss och Rocky att kämpa lite till.

Kram och TACK för alla fina ord och pepp som ni skickar!!!
/ Jessica
🌹Ambassadör Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft

  • Comments(0)//blog.jessicafalk.com/#post18

Umeå

NY BLOGG!Posted by Jessica Mon, October 10, 2016 21:45:35

Vill önska er alla en fin start på veckan!

Jag reflekterar och känner en stor tacksamhet efter 2 inspirationsföreläsningar/konserter i Umeå Folkets Hus och i Linnéan förra veckan.

Jag fick så mycket värme, energi, stöd, pepp och kärlek efteråt som kommer att räcka länge.
Det känns verkligen som jag åker på "rätt spår nu"

Många känner igen sig i det jag berättar och jag tror att vi alla behöver känna att vi inte är ensamma i det vi kämpar med.

Det finns ett liv efter det som är tufft. Kanske inte som vi först tänkte men det behöver heller inte betyda att det blir till det sämre.
Jag VET att det går!

Det gäller att se möjligheterna!

Om det berättar jag i föreläsningen, med bilder och min musik/texter.

Sprid gärna om ni vill att jag kommer till er kommun!
Tack från mitt hjärta till alla Er som kom och till alla er som stöttar och hejar på därute.

Just Do IT!!

Kram Jessica

  • Comments(0)//blog.jessicafalk.com/#post17

Örebro

NY BLOGG!Posted by Jessica Tue, October 04, 2016 18:32:53

Det känns bra att jobba för ökad kunskap och förståelse i samhället om vad det innebär att drabbas av en lätt hjärnskada/hjärnskakning/skallskada och att göra det med berättande och med min musik.

Det är viktigt att människor förstår vad det kan innebära att inte bli trodd och vilka konsekvenser det kan bli när den drabbade inte blir respekterad och förstådd utan kränkt och ifrågasatt.
Det som inte syns med blotta ögat - finns faktiskt.

Forskning visar att den som drabbats av en skallskada och inte blir trodd eller förstådd, löper större risk för kvarstående men.
Tänk om alla de som utsatt vår dotter visste vad detta inneburit i hennes rehabilitering.

Det känns bra att kunna göra verklighet av Rockys önskan som hon uttryckte för några år sedan. Då visste jag inte riktigt hur.
Hon ville att jag skulle berätta för "folk" så att hon slipper förklara och försvara sig hela tiden.
Musiken har alltid varit en kanal för mig att förmedla känslor genom och just nu gör jag det här som mer och mer känns som ett kall.

Kom ihåg!
Detta kan drabba vem som helst - när som helst!

Vilken publikrespons!!! TACK underbara Örebro

Många samtal blev det efteråt med människor som har liknande erfarenheter.

Jag är berörd ända långt in i själen.

/ Jessica
Mamma, Singer Songwriter, Certifierad Livscoach &
Ambassadör för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft  • Comments(0)//blog.jessicafalk.com/#post16

Ny föreläsning

NY BLOGG!Posted by Jessica Tue, September 13, 2016 21:18:26

Konsten att le när livet rasar!

En bred föreläsning med musikinslag av och med Jessica Falk som riktar sig till:
socialtjänst, förskola/skola, familj, försäkringskassa, vård, föreningar, kommuner, allmänheten, utbildningar och andra som kommer i kontakt med barn och barnfamiljer i sitt arbete eller på fritiden.

Föreläsningen har tagits fram i syfte att sprida mer kunskap och information om vad en lätt hjärnskada innebär, för att underlätta vardagen för både drabbade och omgivning i mötet med varandra.
Många föräldrar med NPF diagnoser känner ofta igen sig i föreläsningen.

Under ca 1,5 timme berör Jessica ämnen som det inte talas öppet om så ofta, men som många gånger drabbar
barnet och dennes familj.
Jessica spelar och sjunger sina låtar som skrivits och spelats in i Nashville sedan olyckan.

På vilket sätt påverkas ett barns självkänsla som oftast blir
ifrågasatt? Ska det drabbade barnet anpassa sig till omgivningen eller är det omgivningen
som skall anpassa sig till barnet?

När vuxna möter barn med vänlighet, förståelse
och respekt så skapas hopp och tillit. Det stärker barnen i att klara sig mycket bättre i livet.

Välkomna
Jessica Falk
Mamma, Singer Songwriter, Livscoach & Ambassadör för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft

För mer info och bokning:
info@jessicafalk.com
Mobil: 070-3012727  • Comments(0)//blog.jessicafalk.com/#post15

Make A Change

NY BLOGG!Posted by Jessica Tue, September 13, 2016 20:41:25
https://www.youtube.com/watch?v=Du--M4yAiLk

  • Comments(0)//blog.jessicafalk.com/#post14

Glädjeyra på Hamnyran!

NY BLOGG!Posted by Jessica Sun, July 05, 2015 12:22:35

Musik - kärleks och lyckoruset från igår sitter i även idag!
En riktig endorfinkick blev det smiley

Tack alla underbara människor som kom och rockade loss till Just Do It och resten av låtarna från senaste albumet på Hamnyran i Sundsvall igår!!

En riktigt underbar sommarkväll med 30 grader i solen och humöret var på topp från alla håll!

Det är nåt speciellt att spela i hemstaden där man växt upp.
Känslan när man byggt upp något man tror på under 5 år och sedan får förmedla all musik och alla texter live är en känsla som är svår att beskriva men det är en underbar känsla.

Jag känner mig hemma både i Sverige och i Nashville. Samtalade nyss med min producent Scott Baggett som tycker att jag borde komma över snart och skriva mer musik och spela live. Det känns fantastiskt när någon tror stenhårt på en själv, mer än vad man gör själv...
Någon som kickar en i baken alltså... Det var just därför jag och Scott skrev Just Do It =D

Ska ta mig en tur till Nashville i höst och skriva mer och fylla på energin lite till!
Tack från mitt hjärta smiley

Älskar Er smiley
Kram Jessica  • Comments(3)//blog.jessicafalk.com/#post13
Next »