Jessica Falk

Jessica Falk

Livet & Musiken

I den här bloggen vill jag dela med mig av mitt vardagliga liv, mitt musikskapande och om hur mitt liv format mig, slagit ner mig och samtidigt gjort mig starkare när jag tagit mig igenom olika svårigheter.

Jag hoppas att du vill följa med i min vardag och kanske vill du dela med dig av din =)
/ Kram Jess

Wide Open - att leva med ett öppet hjärta...

NY BLOGG!Posted by Jessica Wed, April 22, 2015 14:05:49

Wide Open - Att leva med ett öppet hjärta

Tänkte göra en presentation av en del låtar jag har skrivit genom åren, vad de handlar om, hur jag tänkte och varför jag skrev dem. Börjar med låtarna från det senaste albumet Just Do It!

Ibland känns det som jag har en ålder på 100 år minst när jag tänker livserfarenheter. Hur mycket kan man hinna med på en livstid? Det har jag undrat många gånger när det varit som värst.

Under många år lyssnade jag för mycket på vad folk tyckte att jag skulle göra och hur jag skulle leva. Det kändes förstås aldrig bra. Många gånger var jag ledsen.

Att leva upp till folks förväntningar istället för att lyssna på min inre känsla som sa annat, fick det att smärta mer och mer i kroppen och det tog till slut stopp.

Då visste jag inte hur viktigt det är att känna efter. Vad vill jag? Vad känns rätt för mig och min familj? Jag var nog ganska rädd för vad folk skulle tycka också, som vi människor många gånger är.

Inte sticka ut och vara udda, varnade folk mig för... Satsar man på sig själv och något man tror på så kan man bli kallad egoist. Ja, man kan rent av få skylla sig själv om man råkar illa ut då, tycker en del.

Mmm, haha, det är en risk man får ta. Det får stå för dom det kommer ifrån.

Känner ni igen er?

Jag är inte det längre... Rädd för att gå min egen väg alltså.

Idag åker jag runt och föreläser, ger inspirationskonserter om hur jag vände mitt liv och om hur allt sakta men säkert vände när jag började tänka på ett annat sätt, började leva här och nu med hjälp av musiken.

Just Do It, heter föreläsningen numera. Det är så jag har levt sista åren. Vad är det värsta som kan hända? Tänk inte för mycket - gör´t bara om det känns rätt!

Jag hittade min dagbok ifrån min första Nashville resa 2010. Hade stått några månader tidigare vid mitt livs vägskäl och valde livet.... Jag fick helt enkelt nog av all negativitet.

I dagboken skrev jag på hemresan från Nashville:

"Tänk att jag som aldrig trott på mig själv eller att mitt pianospel varit tillräckligt bra, åker nu hemåt med 4 egna låtar, inspelade för första gången i mitt liv - i Nashville med musiklegender. Charlie McCoy och hans vänner vill att jag ska komma tillbaka och spela in ett helt album. De sa att de tycker att min inställning till livet är skön och att de älskar mina melodier, mitt pianospel och vill skriva musik med mig. Är det mig det pratade om? Samma person som inte kunde se en ljusstråle under många år?? Det känns nästan för bra för att vara sant.

Så amerikanskt och osvenskt!!! Vågar jag tro på det eller kommer jag att bli besviken? Nej, det är nog för bra för att vara sant och det är nog knappt någon som kommer att tro mig. Men här och nu har jag bestämt mig för att ALDRIG ska någon få trycka ner mig igen."

Idag, över 4 år senare och när jag har mitt andra Nashville album i min hand, vet jag att det var sant. Vännerna i Nashville har utvecklat mig både musikaliskt och som människa. Känner en stor tacksamhet för alltid. Nu är det upp till mig vad jag vill göra av det.

Mycket vatten har runnit under bron sedan 2010. Låten Wide Open, har jag skrivit med min vän och producenten Scott Baggett, som jag började lära känna och skriva låtar med 2013.

Wide Open handlar om att leva livet med ett "öppet hjärta". Låter det flummigt? Jag tänker så här: Att om man ständigt är negativ och tänker att det aldrig kommer att gå så gör det nog inte det heller. Istället för att bara ha tunnelseende så kan man öppna ögonen lite till och ser vad som mer finns runt omkring. Det finns oftast ett annat sätt att nå målet även om inte det första eller tredje funkade och kanske på ett sätt du inte trodde fanns. Ge inte upp!

Allt man tänker, utstrålar man. Vågar man ta emot kärlek så kan man ge och får ofta tusenfalt tillbaka. Ja, jag vet, det är sjukt svårt ibland.

Min dotter sa för ett tag sedan: "Mamma, hur orkar du vara så glad nästan jämt?" Det är jag förstås inte. Alla har vi våra dagar, sånt är livet.

Redan för 3 år sedan fick jag samma fråga i radion av en journalist och mitt svar då blev: Jag har varit så ledsen, arg och negativ under långa perioder av mitt liv och pga olika orsaker, så jag har inte tid att älta och vara i det negativa spåret längre. Jag har valt att ta på mig andra "glasögon" och försöker se möjligheterna i svårigheterna som kommer i min väg. Men det betyder inte att det är lätt. Men man kan välja hur man tänker.

Svartsjuka och avund har aldrig varit något för mig. Jag blir alltid lika förvånad när sånt dyker upp på olika sätt. Det förgör en bara och gör själen svart.

Att dela glädjen med någon som kämpat och lyckats eller som enbart är glad över livet - är underbart. Delad glädje är dubbel glädje.

Allt det här handlar låten Wide Open om. Scott och jag hade pratat om de här sakerna ovan, han gav mig tre ackord och vips så sjöng jag på en melodi som växte fram till Wide Open. Vi skrev Just Do It och Wide Open samma dag.

Texten ser ni nedan.

Kram Jessica

Wide Open

(Jessica Falk & Scott Baggett)

Driving down the road wind in my hair

It doesn't matter where I'm going

Foot on the gas, way too fast

Living life wide open

Miracles are all around

You just have to believe

When your eyes are wide open

It's so easy to see

Some people are afraid of love

They build a wall of emotion

Like a prisoner they can't break free

Until the door is wide open

Miracles are all around

You just have to believe

When your eyes are wide open

It's so easy to see

There's a world waiting there for you

If you just tear down the wall

Love and laughter ever after

You can have it all

Hey!

When your world is upside down

And everything seems broken

There is hope to be found

If your heart is wide open

  • Comments(0)//blog.jessicafalk.com/#post6